verlies/veerkracht/verbinding
Lees onze folder

Karin Roelofs

Mijn naam is Karin Roelofs
 
Vanaf 1989 ben ik werkzaam als hulpverlener en ik doe mijn werk nog altijd met veel plezier!
Met mensen in contact zijn, luisteren naar hun persoonlijke verhalen en vragen, samen tot nieuwe inzichten en stappen komen, dat is waar ik voor ga.
Na lange tijd werkzaam te zijn geweest als jeugdwelzijnswerker heb ik een nieuwe stap gezet. Nu begeleid ik alweer een hele tijd mensen die te maken hebben met verlies; verlies van een naaste of een ‘levend verlies’ door bijvoorbeeld NAH, een ziekte of door een beperking.
Ik heb scholing gevolgd over NAH en de gevolgen daarvan in het dagelijkse leven, en over omgaan met rouw en verlies. Hierin blijf ik me verder bekwamen.
 
Het kan, zo heb ik dat zelf ook ervaren, heel verwarrend en ingrijpend zijn als er iets naars gebeurt in het leven zoals het verliezen van een geliefde/naaste of het verliezen van (een deel van) de gezondheid. Dit gaat met veel emoties gepaard en het is van belang om zelf weer grip te krijgen op uw functioneren na een lastige periode. Een begeleiding hierbij kan dan heel welkom zijn; uw verhaal kunnen doen, praktische zaken samen oppakken en het leren omgaan met uw nieuwe situatie.
 
Als begeleider ben ik betrokken, sta ik in verbinding met u waarbij oprechte interesse en nabijheid kenmerkend zijn voor mijn stijl.
Ik vind het bijzonder om zoveel verschillende mensen in mijn werk te ontmoeten, ieder met zijn of haar eigen verhaal en hulpvraag. Het is heel mooi om een stukje te mogen mee wandelen op hun pad en een veranderproces te begeleiden.
Ik werk vanuit een systeemgerichte benadering. Dit blijft  een belangrijk uitgangspunt in mijn werk. Wanneer er een grote verandering heeft plaatsgevonden in het leven treft dat niet alleen u zelf. Dat betekent dat ik, indien u dat wenst, uw partner en/of gezinsleden zal betrekken bij de begeleiding.
 
Hartelijk welkom.