Per 01-01-2023 is er een nieuwe naam: NAHbij!

U bezoekt nu onze huidige website.
De nieuwe website is in ontwikkeling.
verlies/veerkracht/verbinding
Lees onze folder

Yvonne van Esch

Mijn naam is Yvonne van Esch.

Sinds 1996 werk ik als maatschappelijk werker. Eerst bij het Algemeen Maatschappelijk Werk, vervolgens 6 jaren in Tanzania. Daar heb ik voor de AGEH (Arbeitsgemeinschaft Entwicklungshilfe) in bisdom Musoma een counselling- en trainingscentre opgericht. Een bijzondere en rijke periode in mijn leven.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker in de reumatologie en revalidatie via de Sint Maartenskliniek in het Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer. Daarnaast ben ik tot 2015 als coordinator bij de VPTZ Land van Cuijk (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) werkzaam geweest.

Doorlopende scholingen op het gebied van verlies (o.a. HAN Verlies en rouw/ De Monnink Master Verlieskunde / Expertisecentrum “omgaan met verlies”) helpen me mijn specialisatie verder uit te diepen. In de door mij geïnitieerde praktijk Verliesbegeleiding Gezondheidszorg behandel en begeleid ik mensen die door verlies van o.a. gezondheid, toekomstperspecief, een dierbare medemens, een heroriëntatie op hun leven wenselijk vinden.

De veerkracht van de mens om in moeilijke situaties staande te blijven, in contact met elkaar te blijven, vind ik telkens weer bijzonder. Zeker als er sprake is van leven met chronische beperkingen; van leven in de wetenschap dat je niet beter wordt; van verder leven na een groot verlies; word ik telkens weer geraakt door de kracht van de ander. Het samen herontdekken van je kracht blijft voor mij voelen als een grote eer en diep respect.

Ik blijf me verwonderen en koesteren in een groot vertrouwen in de verbinding tussen mensen en onze eigen innerlijke kracht.

Hoe geeft u uw leven weer vorm? Hoe maakt u “de brug” van uw leven “voor het slechte bericht” naar de periode erna? Hoe verbindt u zich met uw eigen veerkracht? Hoe verbindt u zich met de mensen om u heen en hoe blijft u met elkaar verbonden?

Hoe is bij u op dit moment de weegschaal van vaardigheden, eigenwaarde, humor, zingeving en het gevoel van gedragenheid? In balans? Of niet?

Wilt u met me praten over uw persoonlijke situatie? Hartelijk welkom

Yvonne op Linkedin